1 Kasım 2014 Cumartesi

[Tarif] Ton Balıklı Sebzeli Mücver


Gelelim Kore mutfağının vazgeçilmez yan yemeklerinden yani mezelerinden olan Ton balıklı jeun (참치전) yapmaya. Kore mutfağının Jeun'u ile Türk mutfağının mücveri hemen hemen aynıdır aslında. Türk mutfağındaki mücver bol yağda kızartılırken Kore mutfağındaki Jeun az yağda kızartılır. Her ikisi de çok çeşitli malzemelerden yapılabilir.



1) Öncelikle yukarıdaki malzemelerimizi hazırlayalım.
2) Kuru soğan, havuç ve biberimizi küçük küçük doğrayalım. üzerine mısır ve suyu sıkılmış ton balığımızı ilave edelim.
3)Un, tuz, karabiber, pulbiber, nane ve yumurtayı ilave edip güzelce karıştıralım.
4)Taze soğanları(yeşil) ince ince kıyıp karışıma ekleyip karıştıralım.


5)Önceden ısıtılmış teflon tavaya sadece yüzeyini kaplayacak kadar ayçiçek veya zeytinyağı ekleyelim. Karışımdan kaşıkla alınıp tavaya koyup ve hafif yuvarlak şekli vermeye çalışalım. Kızaranların arkasını çevirip arkasını da kızartalım.
...
İşte aparatifimiz hazır... Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Boğa Kadını'nın dünyasına hoşgeldiniz, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena