1) Öncelikle yukarıdaki malzemelerimizi hazırlayalım.
2) Kuru soğan, havuç ve biberimizi küçük küçük doğrayalım. üzerine mısır ve suyu sıkılmış ton balığımızı ilave edelim.
3)Un, tuz, karabiber, pulbiber, nane ve yumurtayı ilave edip güzelce karıştıralım.
4)Taze soğanları(yeşil) ince ince kıyıp karışıma ekleyip karıştıralım.
5)Önceden ısıtılmış teflon tavaya sadece yüzeyini kaplayacak kadar ayçiçek veya zeytinyağı ekleyelim. Karışımdan kaşıkla alınıp tavaya koyup ve hafif yuvarlak şekli vermeye çalışalım. Kızaranların arkasını çevirip arkasını da kızartalım.
...
İşte aparatifimiz hazır... Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder