1 Kasım 2014 Cumartesi

[Tarif] Krokan Yapımı

Merhabalar... Uzun zaman oldu. yazacak şeyler birikti... eh artık bir ucundan başlamak gerek diye düşündüm.
Geçtiğimiz hafta cuma günü eşimle tanışma yıl dönümümüzdü. Normalde böyle şeyleri unutmam ama yoğunluğuma denk geldi sanırım bir an aklımdan çıkıvermiş. Eşimin gönderdiği çiçekle aklım başıma geldi. bu gibi acil durumlarda en çok işe yarayan şey pastadır bence. Hemen akşamına güzel bir pasta yapayım da kutlayalım dedim. Genelde meyveli pasta yaparım. bu sefer bir farklılık olsun istedim. Hadi çikolatalı krokanlı pasta yapayım diye düşününce ilk iş krokan yapımını öğrendim.
Bu sayde edindiğim bilgilerimi sizlerle de paylaşacağım, sevgiler, kolay gelsin efendim.


Gelelim tarife...
Tuzsuz her çeşit kuru yemiş kullanabilirsiniz ben Fındık, Kabuksuz Fıstık, Badem içi, az miktarda da ceviz içi ve antep fıstığı içi kullandım. Tüm bu kuru yemişleri havan yardımıyla iri iri parçalayın. (Mutfak robotundan çekmeyi de denedim ama bir kısmı toz gibi incecik olurken bir kısım yemişler parçalanmadı bile. Bu yüzden en iyisi bir havanla yemişleri iri iri parçalamak) Parçaladığınız kuru yemişleri bir su bardağına doldurun. toplamda ne kadar su bardağı kuru yemiş kullanacaksanız o kadar şeker kullanmanız en ideali. Ben bir buçuk su bardağı kuru yemişe 1 su bardağı şeker kullandım(Şekerden ne kadar az yesem kardır mantığı... ama keşke biraz daha koysaymışım)


1) Önce şekeri teflon tavaya koyup yayın. Üzerine kuru yemişleri serpin. Ocağın altını açıp orta ateşe getirin.
2) Şeker erimeye başlayınca siz de karıştırmaya başlayın. Tüm şeker tamamen eriyene dek karıştırın (-ki bu çok uzun sürmez. İki dakikalık iştir) Eğer krokanınızda karamelize bir tat seviyorsanız bir dakika daha karıştırmaya devam edin.


3) Sonrasında ocağın altını kapatıp sıvı kıvamdaki krokanımızı mermerin üzerine serdiğimiz folyonun üzerine döküp soğumaya bırakın. İşte bu kadar. Afiyet olsun.

Not: Eğer krokanınız fazla gelirse veya hemen kullanmayacaksanız kırıp bir kavonoz içinde buzdolabında saklayın. aksi takdirde yapış yapış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Boğa Kadını'nın dünyasına hoşgeldiniz, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena