31 Ağustos 2014 Pazar

[Tarif] Cevizli Tarçınlı ve Kuru İncirli Kek


Malzemeler:
  • 3 Yumurta
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tarçın
  • 3,5 su bardağı un.
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı küçük doğranmış kuru incir



Yapılışı:
  1. Öncelikle fırın 180 dereceye ayarlanır ki biz hazırlık yaparken iyice ısınsın.
  2. Geniş bir kapta yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.
  3. Süt ve ayçiçek yağı ilave edilip çırpmaya devam edilir.
  4. Un ve tarçın eklenip biraz daha çırpılır.Kabartma tozu eklendikten sonra hafif çırpılır. Çok karıştırılmaz.
  5. En son cevizler ve incirler eklenir. hafif karıştırılır.
  6. Yağlanmış kek kalıbına karışım dökülüp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk pişirilir.
  7. Pişip pişmediğini kekin en kabarık yerine kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Batırdığınız kürdan temiz çıkarsa pişmiştir. Hamur artıklarıyla çıkarsa da pişmemiştir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2011 Boğa Kadını'nın dünyasına hoşgeldiniz, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena