Malzemeler:
- 3 Yumurta
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı ayçiçek yağı
- 1 Paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 Tatlı kaşığı tarçın
- 3,5 su bardağı un.
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- Yarım su bardağı küçük doğranmış kuru incir
Yapılışı:
- Öncelikle fırın 180 dereceye ayarlanır ki biz hazırlık yaparken iyice ısınsın.
- Geniş bir kapta yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.
- Süt ve ayçiçek yağı ilave edilip çırpmaya devam edilir.
- Un ve tarçın eklenip biraz daha çırpılır.Kabartma tozu eklendikten sonra hafif çırpılır. Çok karıştırılmaz.
- En son cevizler ve incirler eklenir. hafif karıştırılır.
- Yağlanmış kek kalıbına karışım dökülüp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk pişirilir.
- Pişip pişmediğini kekin en kabarık yerine kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Batırdığınız kürdan temiz çıkarsa pişmiştir. Hamur artıklarıyla çıkarsa da pişmemiştir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder