Makarna çeşitleri içinde en sevdiğim olan kalem makarna yani penne tarifi vereceğim bugün. Yapalı birkaç gün oldu aslında ama günlerdir süren baş ağrılarım nedeniyle ancak paylaşıyorum. Bu tür makarnaları genellikle en çok domatesli ve sarımsaklı tercih ediyorum. Ama bunu yaptığım gün bir gün önceki tavuklu pilavdan artan tavukları da değerlendirmek istedim.Ve ortaya tavuklu domatesli sarımsaklı harika bir makarna çıktı.
Malzemelerimiz:
1 Büyük Soğan
1 Büyük Domates
4 Diş Sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 Kaşık Salça (ben babaannemin verdiği egede meşhur olan salça kavurmasından ilave etim. salça kavurmasının içerisinde domates ve biber salçası, sarımsak, nane ve çeşitli baharatlar bulunur. genelde kahvaltıda ekmekle birlikte yenir.)
1 avuç büyüklüğünde haşlamış tavuk
Yeteri kadar makarna (Ben Barilla'nın penne rigate'sini yarım paket olarak kulandım)
Dilediğiniz kadar tuz, karabiber, kırmızı biber ve kuru nane
Başlamadan önce:
Sos yapımına başlamadan önce bir tencerede su kaynatıp makarnalarımızı haşlayın. Kutu üzerinde tavsiye edilen pişirme süresinden 2 dakika daha az pişirmenizi öneririm. Zira sosla birlikte biraz daha pişeceklerinden tam kıvamında oluyorlar. (mesela benimkinde tavsiye edilen pişirme süresi 10dk yazıyordu ben 8dk pişirip suyunu süzdüm ve soğuk sudan geçirdim)Makarnalarımız haşlanırken de sos yapımını hızlandırmak için malzemelerimizi doğrayıp hazırlayalım.
Makarnalarımızı haşlayıp süzüp soğuk suda yıkadıysak ve sosa girecek malzemelerimiz doğranıp hazırlandıysa artık sos yapımına başlayabiliriz.
Yapılışı:
1- Soğanları küp küp, sarımsakları ince ince doğrayıp zeytin yağında hafif soteliyoruz.
2- Soğanlar pembeleşince salçayı ilave ediyoruz. Kokusu çıkana dek yani yaklaşık üç dakika kadar kavuruyoruz. bu süreçte salçanın yanmamasına dikkat edin. Gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
3- Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler ölünceye dek kavurun.
4- Küp küp doğranmış haşlanmış tavukları ekleyin. Ve tuz karabiber pul biber nane gibi baharatlarımızı da ekleyip bu karışıma bir bardak su ekleyelim. Ve karıştıralım tabii ki.
5- Sosumuz fıkırdamaya başlayınca süzdüğümüz makarnaları ekleyip iki dakika karıştırarak pişirelim.
Nefis tavuklu domatesli pennemiz hazır. Üzerine nane yeşil soğan gibi canlı renkte sebze veya otlar koyarak servis tabağımızı süsleyelim.
Sonrasında hepimize afiyet olsun...



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder